Jobbiga avsked.


Vi stod i vardagsrummet en morgon. Mina väskor var packade och det var snart dags för mig att ge mig av. Pappa kramade om mig och kunde inte låta bli att bli rörd, även om han försökte dölja det.

"Mitt äskade barn" Snyftade han med ett lätt darr på rösten. Han hade ju skickat iväg min bror Troye till universitetet förut men trots att Troye är som en son för honom så kändes det nog annorlunda nu när det var hans enda biologiska barn.

För mamma var det andra gången, men hon grät lika mycket den här gången också. Jag mindes hur det var sist, när Troye åkte iväg och jag hade fått ledigt från skolan för att säga hejdå.

Jag kunde inte hålla inne tårarna längre, plötsligt slog det mig att det kommer ta ett tag innan jag få se min mamma igen.

Mamma släppte kramen och klappade mig på axlarna. "Nej nu får vi sluta vara ledsna, det kommer gå bra det här, det är en lycklig dag!" Sade hon sedan.

Sedan gick vi ut alla tre. Jag bar min väska ut till bilen och mamma och pappa vinkade av mig.
Sedan var det dags att åka iväg. Första steget ut i vuxenlivet!

Jag har kommit in!


Nu när min bror Troye hade fått veta mitt besked från universitetet var det dags att även dela med mig av det till mamma och pappa. Mamma var iväg på jobb så jag och pappa var ensamma hemma. "Pappa kom ett tag, det är något jag vill visa!" Ropade jag från hallen. Han satt inne på kontoret och kom ut till mig varpå jag visade honom pappret. Han rynkade på ögonbrynen och läste: "Härmed tilldelas Sophia Quinn förtjänstfullt konstpris med 18 tillgodopoäng och en plats på konstprogrammet vid simsuniversitetet..."

Han drog in andan i en lätt chock. "Soph! Har du kommit it?!" Jag nickade och log.

Pappa skrattade av stolthet och lycka och kramade om mig hårt. "Grattis min äskade unge!"

Lite senare kom mamma hem och jag satte mig med henne när hon åt sin middag för att hålla henne sällskap.

Sedan när hon hade diskat av sin skål så visade jag mitt besked för henne med.

"Näe! Är det sant?!" Sade mamma och blev alldeles lyrisk.

"Du kom in! Det visste jag ju att du skulle! Åh! Grattis mitt älskade lilla barn!"

Mamma kramade om mig och hon var så stolt över mig.
"Tänk att min lilla Sophia ska börja på universitetet!" Sa hon och var alldeles tårögd. Jag kunde inte låta bli att undra hur det måste kännas när ens yngsta barn håller på att bli vuxen.

En dag med min bror.


Det var lördag och min bror Troye hade ledigt från jobbet en stund under eftermiddagen så vi bestämde oss för att träffas på biblioteket; jag, Troye och hans lilla familj. 

Jag kom dit, gick in i bibliotekets lekrum där Marie satt på golvet med Nathaniel och så fort Troye såg mig så kom han fram och gav mig en lång och varm kram. Han bad om ursäkt för att han inte kunde komma på varken min födelsedag eller student men jag sade att det inte gjorde någonting. 

Marie lyfte blicken och insåg att jag hade kommit så hon lät Nathaniel leka själv på golvet och kom och hälsade innan hon var tvungen att gå på toaletten. När jag stod där själv med min storebror började jag bli smått nervös, jag hade nämligen något riktigt spännande att berätta.

"Troye, jag har inte sagt något till mamma och pappa än men det är något jag vill visa" Sade jag och log. Han ryckte skeptiskt på ögonbrynen och jag tog fram pappret som jag hade i fickan och vek upp det.

"Jag har sökt till konst på universitetet och det här är mitt antagningsbesked. Jag spikade arbetsproverna och fick full pott på det skriftliga, dessutom 18 poäng till godo så att jag kan göra klart utbildningen på en trejdedel av den fulla tiden. Jag har kommit in!" Utbrast jag sedan exhalterat och Troye kunde knappt tro vad han hörde.

Han lade händerna på mina axlar och sprudlade av glädje. "Va?! Ska min lilla lillasyster gå på universitetet? Åh vad jag är stolt! Grattis!!!"

När Marie kom tillbaka från toaletten berättade jag nyheten för henne också och hon verkade bli glad för min skull.
Sedan satt vi i lekrummet alla tre resten av eftermiddagen, pratade och tittade på när Nathaniel lekte.

Pssst... Missa inte den stora rean på JOYSHOP, upp till 50% rabatt på massor av olika kläder!


Sul sul! Erika heter jag och det är jag som är Simsamlaren, välkommen till min blogg! Här visar jag upp simmar, familjer, hus och hälsningar från mitt spelande i The Sims 3. Klicka gärna runt bland kategorierna!


Tanken är att den här bloggen ska kunna fungera som inspiration och drivkraft, både för mig själv och för dig som läser. Så luta dig tillbaka, klicka och scrolla, och njut av att leka med livet!

RSS 2.0