Happy pride!

Nu har Stockholm pride dragit igång och jag kommer att vara där uppe rätt mycket i veckan, så för att fira in prideveckan och detta korta uppehåll så kommer här en hälsning från den här bloggens radarpar Dane och Ryan.

Happy pride! och ha en riktigt bra vecka! 

Tapetklister, hårt arbete och en del rastlöshet.

Den första tiden i nya huset var det ganska rörigt. Det stod ouppackade kartonger överallt och många av rummen skulle tapetseras och målas om, vissa rum skulle de även byta golven i. Så förutom när de sov (i sovsäckar på golvet för övrigt) så var de inte så mycket i huset. Medans Dane jobbade så åkte Ryan runt och hämtade upp massor av nya möbler som de hade beställt, och som de hade fått gratis eftersom att de är ganska kända. Han hann även åka förbi frisören och klippa håret kortare, han kände att det blev lite för långt innan. Dane bestämde sig därefter för att göra något drastiskt och rakade av allt sitt hår med trimmern.

På kvällarna åkte killarna ofta ut och åt på restaurang istället för att äta hämtpizza i en osande doft av tapetklister och målarfärg. De kände att de behövde komma ut och tänka på någonting annat för en stund.

Snart var allt klart i huset och de hade fått iording riktigt ordentligt.

Ryan har ett alldeles eget kontor i huset där han har sina böcker och även alla sina målargrejer. Tanken är att det är på det kontoret han ska sitta och skriva. Han har mailat runt till massor av olika förlag i jakt på ett kontrakt men det går inget vidare. Ingen svarar och istället sitter han hemma och är arbetslös. Han som trodde att det skulle gå lätt nu när han har en universitetsexamen.

Alison ringer då och då och kollar hur det är med dem och bara längtar till att få komma och hälsa på.

Dane har verkligen vuxit till sig, istället för att se ut som en skejtpojke med mössan fastklistrad på huvudet så ser han nu istället ut som en vuxen man. Han stortrivs på sitt jobb och har redan blivit riktigt bra vän med både sina medarbetare och chefen. Han är riktigt duktig på det han gör och satsar mot toppen, han har så mycket idéer och en sådan stark passion för att förändra världen till det bättre. Nu har han blivit en riktig politiker.

Nu när huset är helt klart så kan killarna äntligen laga mat och äta i sitt eget kök. Ryan som är rätt bra på matlagning får stå för den biten och han verkligen älskar sitt kök.

Ett av deras favoritrum är nog ändå sovrummet, färgen på väggarna är mörk vinröd och skapar verkligen en mysig känsla.

Eftersom att Ryan är arbetslös öch bara går runt hemma hela dagarna så passar han på att spela med sin nya elgitarr som han har sparat till och köpt. 

Men eftersom att det är varm sommar så spenderar han även en hel del tid i poolen.

Och i solen.

Dane blev ombedd av sin chef att börja skriva på sina politiska memoarer, så han satte sig och skrev. Det kommer att bli den första boken som Dane skriver, men det är egentligen inte riktigt en bok. Han är ingen författare och han känner sig lite tveksam till hur bra det kommer att bli men han ger det ett försök så får han se om chefen gillar det.
Ryan känner sig ganska rastlös, Dane jobbar rätt mycket nu eftersom att de betalar räkningarna på en enda lön och lite royaltycheckar då och då för Ryans två böcker, så Ryan är lite ensam ibland. Förhoppningsvis svarar något förlag snart så att han kan skriva kontrakt och börja på nästa bok, men om inte det går så får han nog komma på någon annan lösning. Vad det blir återstår att se.

Ett nytt hem.


Dane har fått en fast tjänst i kommunstyrelsen med riktigt bra lön, och han kan inte sluta tänka på att flytta hemifrån. Han spenderar det mesta av sin fritid med att surfa runt på olika bostadssidor på internet. Efter ett tag hittade han en annons som var väldigt intressant.

Dane: Vad gör du Ry?
Ryan: Skriver lite, eller kladdar rättare sagt, det blir inget vettigt av det här... Hurså?
Dane: Näe inget speciellt, jag ville bara säga att jag hittade ett jättefint hus på nätet.
Ryan: Okej?
Dane: Ja, det ligger jättefint precis vid vattnet och det är utsikt mot bergen från alla håll. Det är några år gammalt, men nyrenoverat. Det har en pool också, och en ordentlig grind vid infarten. Det var verkligen jättefint.
Ryan: Låter som att du vill bo där, haha.
Dane: Ohja! Det var inte så jättedyrt ändå med tanke på läget och skicket på huset... Men jag vet inte om vi skulle ha råd i alla fall.

Ryan: Men du... Varför inte egentligen? Vad kostade det?
Dane: runt 200000 simdaler...
Ryan: Vi kanske ska sätta oss och räkna. Jag har ju arvet från mina föräldrar och eftersom att du har ett fast jobb så borde vi kunna få lån.
Dane: Jo det är ju sant i och för sig. Jag tänkte inte på arvet så jag satt och funderade på hur tusan vi skulle få ihop kontantinsatsen.
Ryan: Det verkar som att det är middag nu, jag ska bara lägga undan datorn. Men vi räknar ihop allt innan vi går och lägger oss ikväll.
Dane: Okej, det blir bra.

På kvällen lade sig killarna i sängen och gick igenom alla viktiga aspekter i att äga en bostad, de räknade ut hur mycket det skulle kosta, dels att flytta och dels vad det skulle kosta att betala av lånet. Det viktigaste var ju att ekonomin skulle gå runt.

Ryan: När är visningen?
Dane: Om några dagar.
Ryan: Okej, då bestämmer vi att vi går och tittar. Sedan om vi tycker om det efter visningen så kontaktar vi banken och ansöker om lån och så lägger vi ett bud.
Dane: Bra! Så vi ska göra det här nu? *leende* 
Ryan: Det verkar så, haha, det känns helt overkligt att vi ens funderar på det.
Dane: Vad vuxen man blev helt plötsligt.
Ryan: Ohja!

Några dagar senare gick killarna på husvisning direkt när Dane kom hem från jobbet. Huset var verkligen lika fint som de förväntade sig och de blev helt förälskade i det. Som de hade kommit överrens om valde de därför att ta chansen och de lade ett bud. Ett par dagar därefter ringde mäklaren med goda nyheter.

Hallå. Hej. Ja det är jag. Okej? Mm. Va? Är det sant? Det här känns helt galet. Haha. Tack så mycket! Ja det var verkligen glada nyheter. Tack! Yes. Ja det gör vi. Absolut. Hejdå.

Dane: Ryan! Kom ner!
Ryan: Jag kommer!
Dane: Du kan aldrig gissa vad som just hände!
Ryan: Nej, vad är det?
Dane: Mäklaren ringde.
Ryan: Okej? Vad sade hon?
Dane: Vi fick huset!

Ryan: VA?! Men gud! Shit vad roligt! Oh my god, vi äger ett hus!
Dane: Jaa det gör vi! Helt sjukt! Jag skrek nästan i telefonen, tur att jag lyckades hålla mig.
Ryan: Dane, vi ska flytta.
Dane: Jag veeeeet! Hahaha.

Nu var det bara för killarna att få tag på flyttlådor och packa ihop sina saker. Efter att ha bott med Alison sedan tonåren var det inom en snar framtid dags att ta ett nytt steg i livet. Det kändes lite tungt att lämna så många fina minnen bakom sig och flyga ur boet, men samtidigt var de lyckliga och förväntansfulla för att få ha någonting alldeles eget.

Efter några veckor var flyttbilen lastad med lådor och det var äntligen dags för killarna att bege sig till sin alldeles egna bostad. Det var förmodligen det svåraste avskedet någonsin för allihopa men samtidigt var både Alison och Gregorio väldigt stolta över att se Ryan och Dane ta ett stort kliv och bli lite mer vuxna.

Dane: Alison, vad skulle vi ha gjort om inte du fanns? Jag vet i alla fall att jag har så mycket att tacka för, så mycket att inte ens ord kan beskriva. Du tog emot mig i ditt hem när jag inte hade någonting, du är som en skyddande ängel. Tack så hemskt mycket för att vi har fått bo här i alla dessa år!
Alison: Åh, vännen min! Det har varit ett rent nöje att ha er här. *en tår rinner ned för kinden*

Efter många kramar och en del glädjetårar vinkade killarna av Alison och Gregorio från lastbilen innan de åkte iväg. Nu var de äntligen helt självständiga.
Snart var de framme och de kunde inte uttrycka annat än glädje över att de hade ett helt eget, stort hus med grind, pool och fantastisk utsikt. Innan de bar in alla lådor så stannade de upp en stund och försökte förstå att det var sant, medan de höll om varandra.

Sul sul! Erika heter jag och det är jag som är Simsamlaren, välkommen till min blogg! Här visar jag upp simmar, familjer, hus och hälsningar från mitt spelande i The Sims 3. Klicka gärna runt bland kategorierna!


Tanken är att den här bloggen ska kunna fungera som inspiration och drivkraft, både för mig själv och för dig som läser. Så luta dig tillbaka, klicka och scrolla, och njut av att leka med livet!

RSS 2.0