Välkommen till Simsuniversitetet!


Nu när killarna har tagit studenten och plötsligt har blivit arbetslösa var det dags att göra något vettigt. De började med att söka till Universitetet genom att göra ett anlagstest. Ryan kom in på sin drömlinje med hela 18 poäng att tillgodoräkna, konstlinjen. Dane fick ett stipendium på 1000§ per termin och 6 poäng att tillgodoräkna på sin drömlinje, kommunikationsprogrammet. 

Snart kom dagen då det var dags att packa väskorna, ta farväl av hushållet och ge sig ut på nya äventyr. Att killarna ska bo på campusområdet är första steget innan de flyttar ut på riktigt, så det rann allt en liten tår nedför Alisons kind. Men hon kunde inte vara stoltare över sina skyddslingar, det var ändå med glädje och värme i hjärtat som hon vinkade av killarna när de åkte iväg.

Efter några timmar på vägen var de äntligen framme! När de kom fram fick de träffa alla sina nya rumskompisar och välja vilket rum de skulle bo i. Killarna valde ett eget rum med en dubbelsäng, de kände inte för att dela sovrum med någon annan av studenterna direkt. De skulle ju ändå kunna umgås i de gemensamma rummen. När de hade kommit sig tillrätta i sitt rum gick de ned igen och lärde känna alla andra lite mer. Att bo i studentkorridor kommer säkerligen att bli en mycket intressant upplevelse.

Lite senare på eftermiddagen var det dags att gå på ett informationsmöte i studentkårslokalen. Där inne fanns det en massa informationsblad, gratis läsk och godis, böcker och lite annat smått och gott. Ryan tog en läskburk och det var väldigt uppfriskande, det behövdes efter den långa resan.

Det fanns även en fotoautomat, så killarna passade på att ta en massa foton tillsammans. Det var väldigt roligt tyckte de. Alla andra simmar som var där tycke att det var riktigt häftigt att just Ryan och Dane skulle plugga med dem, eftersom att det går så bra för Ryans böcker så har ju båda killarna blivit riktigt kända.

Dane var lite småhungrig efter resan så han köpte en smaskig brownie. Medans han åt så satt de båda och pratade vid bordet, om alla nya intryck och hur coolt det var att äntligen vara där. 

Det sista de gjorde i studentkårslokalen innan de gick tillbaka till sin studentkorridor var att spela lite bordtennis. Det fanns så mycket roligt att göra där så de kände att de ville prova något i alla fall. De hade det jättekul och tänkte att de kanske kan komma dit och hitta på roliga saker när de har tid över någon gång.
När de kom tillbaka till studentkorridoren och till sitt rum, så hängde de upp alla bilderna som de tog i automaten på väggen för att göra rummet lite mer personligt. Sedan var klockan så mycket att det var dags att gå och lägga sig. Första dagen på campusområdet var riktigt spännande och lite nervöst, men när de vaknar så börjar allvaret. Då börjar studierna på riktigt.

Födelsedagar och studenten


Skolan börjar dra sig mot sitt slut för Ryan, och det var dags för musikföreningens avslutningsceremoni. Han fick där ett pris som tack för sina fantastiska insatser och för att har har utvecklat sina musikaliska färdigheter så bra.

Snart var det dags för Ryan att fira sin födelsedag! Han bjöd hem en massa kompisar på fest och det var glädje i luften när han växte upp och blev en ungdom.

Snart därefter var dagen inne då Ryan skulle ta studenten. Hela hushållet klädde upp sig och åkte med honom till stadshuset där han skulle bli tilldelad sina slutbetyg. Han fick högsta hedersbetyg, blev klassens hederstalare och blev utröstad av sina kompisar till klassens författare. Det var en riktigt lycklig dag!

Ryan kände att hans dreads hade sett bättre dar, de var inte så snygga längre och tyngden gjorde att han fick ont i nacken. Så en dag bestämde han sig för att åka iväg till salongen och be en frisör kamma ut dem åt honom. Han passade även på att skaffa sig lite nya kläder.

Bara några dagar senare var det även dags för debattföreningen att ha avslutning, så Dane fick även han ett pris för sina fantastiska prestationer.

Och så kom även Danes födelsedag! Han var tyvärr rätt sjuk och mådde inte så bra just den dagen så det blev bara ett litet firande med bara hushållet. Men det gjorde inte honom så mycket, han var glad ändå. Han hade ju äntligen blivit en ungdom han med!

För att fira bådas födelsedagar gav killarna varandra en väldigt speciell present, ni kan ju gissa vad det var...
Till slut var det även dags för Dane att ta studenten. Även då följde hela hushållet med till stadshuset för att stötta den lyckliga studenten. Dane fick även han högsta hedersbetyg och fick äran att representera klassen vid talarstolen. 

Tiden som hormonstinna tonåringar är nu över för Ryan och Dane, och snart ska de ge sig ut på nya äventyr i livet som ansvarsfulla unga vuxna.

En ny vän i hushållet


Efter många år som änka kände Alison att hon var redo att påbörja någonting nytt. Därför har hon under en tid återupptagit kontakten med sin gamla avlägsna vän Gregorio. Snart växer ju killarna upp och flyttar ut så hon kände att hon behövde någon som sällskap.

Det tog inte lång tid innan Alison och Gregorio insåg att det var någonting mer än bara vänskap som fanns mellan dem. De blev ihop och snart därefter flyttade Gregorio in i huset.

Ganska snart bestämde de sig lite spontant för att gifta sig. De tänkte att det var lika bra att göra det direkt, båda är ju ganska gamla och de vet säkert att de kommer att vara tillsammans tills tiden rinner ut för någon av dem.

Vigseln var oerhört enkel och gick väldigt snabbt, de ville egentligen bara få det överstökat. Så det slutade med en liten ceremoni i trädgården med bara hushållet. (fråga inte vad Gregorio tänkte med sina kläder...)
Alison kände ett lugn inom sig. Nu behöver hon inte vara ensam när killarna väl flyttar ut. Hon insåg hur mycket hon hade längtat efter någon att hålla om, det var ju så länge sedan hennes man gick bort. 
Gregorio kom även väldigt bra överrens med killarna. Ryan och Dane var väldigt glada för Alisons skull att hon hade hittat någon ny efter alla år. Gregorio var en rolig och lite galen filur, och killarna var väldigt glada att få kalla honom vän.


Sul sul! Erika heter jag och det är jag som är Simsamlaren, välkommen till min blogg! Här visar jag upp simmar, familjer, hus och hälsningar från mitt spelande i The Sims 3. Klicka gärna runt bland kategorierna!


Tanken är att den här bloggen ska kunna fungera som inspiration och drivkraft, både för mig själv och för dig som läser. Så luta dig tillbaka, klicka och scrolla, och njut av att leka med livet!

RSS 2.0