"Komma ut" för föräldrarna.


Jag hade varit hemma i ett par dagar och det hade börjat bli ganska jobbigt att hålla undan en stor del av mig själv för mina föräldrar, så jag kände att det var dags att berätta. Jag satt med mamma i soffan och pratade om min tid på universitetet och jag blev alldeles svettig i händerna av nervositet.

"Det är faktiskt en stor grej som har hänt som jag måste berätta..." Sade jag utan att ens se mamma i ögonen.

Hon verkade orolig.

Jag lade handen på bröstet och kände hur pulsen gick i högvarv.

Jag suckade och tänkte: Det är nu eller aldrig...

"Mamma... Jag är gay..."

Det tårades i hennes ögon och hon log.

Sedan lade hon handen på bröstet, reste sig upp och bad mig att resa mig upp jag med.

Sedan gav hon mig en varm och lång kram och jag gosade in ansiktet i hennes axel och försökte att inte gråta.

När hon till slut släppte kramen så tittade hon mig i ögonen och sade: "Soph, det är en välsignelse att ha ett barn som du. Du är modig, du är stark, och jag älskar dig".

När vi sedan skulle äta middag satt vi helt tysta alla tre. Mamma avskydde att behöva hålla någonting hemligt från pappa och hon visste att jag ville prata med honom själv så vi satt bara helt tyst och låtsades som att ingenting hade hänt.

Efter middagen följde jag med pappa ned i källaren för att göra honom sällskap medans han spelade på gitarren en stund.

När han sedan hade spelat några låtar gav jag honom en applåd samtidigt som jag kände hur klumpen i magen blev större och större.

Jag trodde inte att han skule vara någonting annat än stöttande men jag var ändå fruktansvärt nervös. "Pappa, det är något jag måste berätta... Jag är gay..."

Hans reaktion var inte alls vad jag hade förväntat mig. "Vad glad jag blir att du säger det, Soph... Jag har haft mina aningar sedan du var tonåring så jag är glad att du är bekväm med det nu".
Han gav mig en kram och sade att jag var modig som berättade det och att han alltid kommer att älska mig oavsett.

Examen och hemkomsten.


Efter terminer av slit var äntligen examensdagen kommen! Jag hade tagit farväl av mina rumskompisar och packat alla mina saker i bilen innan jag drog på mig mitt examensskrud och begav mig till gymnastiksalen där ceremonin skulle hållas.

Det var en varm försommardag och alla avgångsstudenter med vänner och familj var samlade för att hylla våra akademiska framgångar. Under ceremonins gång gick solen ned utanför och det var generellt en fantastiskt härlig stämning.

Mot kvällen var ceremonin över och jag hade officiellt tagit examen! Jag tittade ned på mitt diplom med en emorm stolthet.

Min familj var så klart på plats genom det hela och när mamma fick syn på mig efteråt så ropade hon av glädje och gav mig världens kram.

Efter det fick jag kramar av både pappa och Troye också.

Troye's kram kändes extra varm och lång efter vad jag berättat för honom på telefon. Han var verkligen världens bästa bror.

Efter att ha bytt om till vanliga kläder körde Troye hem i sin bil och Jag, mamma och pappa åkte tillsammans i hyrbilen. Vi turades om att köra och sov i skift hela natten tills vi tidigt nästa morgon kunde börja skymta bergstopparna i Hidden Springs.

Till slut var vi äntligen hemma i vårat blåa hus på landet och jag log. Åh vad jag hade saknat allt.

Vi klev ur och mamma hjälpte mig lasta av bilen på packning innan pappa åkte iväg och lämnade tillbaka den hos hyrfirman.

Jag sprang genast upp till mitt rum, det kändes som att det var evigheter sedan jag var där sist.
Jag andades ut, det var så skönt att vara hemma igen.

Pssst... Kolla in DET HÄR.

Umgänge innan avsked.


Ett par dagar efter slutproven kom äntligen kuvertet med mitt slutbetyg i brevlådan. Jag sprang in, öppnade det och tog ett djupt andetag innan jag vågade läsa vad det stod.

Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg att jag hade lyckats få högsta betyg i samtliga kurser.

Jag gick i taket av lycka och ropade "Wohoo!!!" lite lagom självbelåtet.

Jag var så stolt över mina insatser och så glad att mitt hårda arbete hade lönat sig.

Lite senare under dagen bestämde jag och Sierra att vi skulle hänga i parken en stund. Hon skulle inte ta examen den här terminen så hon skulle åka hem till Bridgeport och ha sommarlov, så vi tänkte att det vore kul att umgås lite innan.

Vi bestämde oss för att kasta frisbee och det slutade med att vi hade en jätterolig dag tillsammans som vänner.
Trots allt som hänt mellan oss kändes det inte ett dugg konstigt, vi hade lyckats behålla våran vänskap trots att det en gång hade kunnat bli mer än så.

Pssst... Kolla in DET HÄR.


Sul sul! Erika heter jag och det är jag som är Simsamlaren, välkommen till min blogg! Här visar jag upp simmar, familjer, hus och hälsningar från mitt spelande i The Sims 3. Klicka gärna runt bland kategorierna!


Tanken är att den här bloggen ska kunna fungera som inspiration och drivkraft, både för mig själv och för dig som läser. Så luta dig tillbaka, klicka och scrolla, och njut av att leka med livet!

RSS 2.0