Ett jobbigt farväl.


Sophia vaknar tidigt nästa morgon. Hon är trött, lite ledsen och har svårt att få ned frukosten.

Efter att ha ätit i alla fall lite av flingorna klär hon på sig och går ut i hallen för att vänta på bussen.

Hon står och tittar ut jättelänge men bussen verkar inte komma. "Konstigt" tänker hon.

"Soph?" Roxy kommer ned för trappan. "Vad gör du hjärtat?"

Sophia vänder sig om och ser besvärad ut. "Bussen kommer inte..." Roxy ler och berättar att hon gett Sophia ledigt för dagen. "Jag såg hur ledsen du blev igår så jag ringde skolan och såg till att du får vara hemma och säga hejdå ordentligt till Troye".

Sophia blir jätteglad och så snart Troye vaknar så sätter hon sig vid köksbordet igen. 

Men snart är det dags att ge sig av. Troye ger Sophia en riktig bamsekram och pussar henne på huvudet.

"Ta hand om mamma och pappa nu, så kommer jag hem lagom till din födelsedag" Säger Troye och gör allt för att försöka se till att hans lillasyster inte blir ledsen igen.

Men Roxy däremot försöker dölja att hon gråter. Hon är oerhört stolt över sin son och glad att han är ambitiös och följer sina drömmar, men att behöva ta farväl inför en så lång tid isär är jobbigare än vad hon trodde att det skulle vara.

Hon torkar tårarna, vänder sig om och ler. Hon tar fran ett paket. "Som en avskedspresent" Säger hon och räcker fram paketet till Troye.

"Åh tack mamma" Säger Troye och öppnar paketet. Han lyser upp av lycka när han ser att det är en sprillans ny kamera. "Ta mycket bilder nu" Säger Roxy.

Troye böjer sig ned och packar ned kameran i resväskan, och när han reser sig upp slänger sig Roxy i hans armar. "Ta hand om dig nu" Snyftar hon. Troye kämpar för att hålla in tårarna och försöker trösta. "Vi ses snart igen mamma, det kommer att gå fort".

Troye går ut, packar in väskan i bilen han hyrt...

...och sedan bär det av mot Simsuniversitetet.
 

Sista kvällen hemma.


En tid har gått och nu har Troye fått bestedet från universitetet att han har kommit in! Så nu håller han på och packar för fullt.

Han tar vara på varenda sekund med Sophia. Att åka iväg så långt bort från sin älskade lillasyster är nog det allra jobbigaste för honom. 

Han känner sig lite sorgsen under middagen sista kvällen innan det är dags att fara. Sista middagen tillsammans med familjen på väldigt väldigt länge.

Mot kvällen blir det dags för Sophia att gå till sängs. Hon får en klump i halsen och börjar gråta. Hon har skola dagen efter så hon kommer inte att vara hemma när Troye åker. Troye håller om sin syster, tröstar henne och försöker intala henne att det kommer bli bra. "Lova att ta väl hand om mamma och Justin nu" säger han. Sophia nickar och torkar tårarna.

Senare under kvällen har Troye och Roxy ett djupt och känslosamt samtal och till slut brister det för Roxy också. "När började tiden gå så fort?" snyftar hon.
Hon kramar om sin son hårt och börjar gråta. Snart gråter även Troye. "Jag kommer sakna dig mamma" snyftar han.

Troye tar studenten.


Det börjar närma sig slutet av Troye's sista termin på high school och det har blivit dags för honom att bestämma vad han ska göra härnäst. Han har genom hela skoltiden varit väldigt intresserad av biologi och naturvetenskap och nu har han till slut kommit underfund med att han vill bli läkare, och därför har han bestämt sig för att söka till läkarlinjen på universitetet.

Han passar på att spendera så mycket tid han kan med sin lillasyster med tanke på att om han kommer in på universitetet så kommer han att vara borta hemifrån under en väldigt lång tid.

Snart kommer den stora dagen och det blir dags för Troye att ta farväl av sina klasskompisar och ta studenten.

Hela familjen klär sig fint och sedan kör Troye allihopa till stadshuset där ceremonin ska ske.

Det är en väldigt regnig dag men det gjorde inte så mycket, Troye var så lycklig man bara kan bli ändå.

"Nu är det dags" säger Troye och går in, tätt följd av familjen.
Efter ett par timmar var det klart. Troye blev utnämnd av sina klasskompisar till "klassens geni" och gick ut high school med högsta hedersbetyg. Han var så stolt.


Sul sul! Erika heter jag och det är jag som är Simsamlaren, välkommen till min blogg! Här visar jag upp simmar, familjer, hus och hälsningar från mitt spelande i The Sims 3. Klicka gärna runt bland kategorierna!


Tanken är att den här bloggen ska kunna fungera som inspiration och drivkraft, både för mig själv och för dig som läser. Så luta dig tillbaka, klicka och scrolla, och njut av att leka med livet!

RSS 2.0